Transportul semințelor este GRATUIT oriunde in România pentru comenzile de minim 150 ron. Oferte la MIX-urile de seminte.

Cum organizam gradina si ce cultivam ?

Cum organizam gradina si ce cultivam ?
Pentru cei la inceput de drum intr-ale agriculturii dorim sa prezentam cateva sfaturi sau idei despre organizarea gradinii sau solarului, micului vostru paradis verde.
„Pleaca cu finalul in minte ”spun multi dintre autorii motivationali ai zilelor noastre, un sfat perfect adevarat si pentru noi gradinarii.
               Inainte de toate trebuie sa stim unde vrem sa ajungem si ce vrem sa obtinem de la mica noastra gradina? Daca productia este destinata strict consumului in familie atunci cel mai simplu mod este de a alege o lista cu exact alimentele pe care le vrem produse in gradina .
Ce rosii, castraveti sau ardei dorim sa avem la masa, ce cantitate vrem sa obtinem din fiecare soi, cand vrem sa culegem recolta si cum programam recoltarea acestora ? Asa reusim sa formam impreuna cu familia lista cu rasadurile sau semintele necesare pentru pornirea gradinii ;
Odata ce avem lista formata, ne trebuie o documentatie serioasa in privinta soiurilor disponibile din fiecare leguma romaneasca, care este perioada de insamantare, cand se planteaza si cat dureazaz cultura pana la recoltare.
O imagine de ansamblu in privinta soiurilor de legume traditionale va puteti forma aici ;
Dupa ce am stabilit aceste aspecte , impartim lista in doua parti  
1.  Seminte de legume pentru insamantat, in functie de ce soiuri am ales, si este recomandat sa le comandati cu cel putin 60 de zile inainte de formarea randurilor in gradina;
2. Rasaduri de legume disponibile pentru cultivare , avand grija sa alegem un furnizor de incredere, care ne poate servi cu soiuri traditionale romanesti , rasaduri sanatoase bine intretinute si cu radacini puternice.

Avand ambele liste formate puteti explora diverse magazine de specialitate pentru alegerea produselor corespunzatoare si comandarea acestora . Nu incercati sa evitati sfaturile consultantilor, acestia stiind cel mai bine care sunt avantajele produselor si soiurilor pe care le promoveaza.

Noi am reusit sa cultivam in gradina proprie peste 40 de soiuri de rosii, 15 soiuri de ardei, 4 soiuri de vinete, 4 soiuri de castravete si multe altele , toate provenind din zone ale tarii noastre cu mare implicare in conservarea acestor soiuri;

Simplificati-va munca!
Daca aveti posibilitatea sa comandati rasaduri sanatoase, cunoscand exact ce soiuri de rod veti avea, nu ezitati sa economisiti timpul necesar insamantarii acestora . le comandati direct de la un producator experimentat de rasaduri si formati randurile gradinii direct cu acestea.

Mult spor si mese bogate !
 
+40756288725

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!