Transportul semințelor este GRATUIT oriunde in România pentru comenzile de minim 150 ron. Oferte la MIX-urile de seminte.

Seminte de rosii

Afiseaza: 1-24 din 76 produse

 Filtre

Pagina cu seminte de rosii Romanesti, traditionale, gustoase si crescute bine !         

Va prezentam aici peste 80 de soiuri de rosii provenite din toate zonele Romanesti si cultivate natural in gradina si solarii proprii pentru extragerea semintelor si perpetuarea soiurilor traditionale. Cele mai productive seminte pentru rosii , indiferent ca sunt cultivate in solar sau gradina.

Tomatele sau rosiile exista in tara noastra in foarte multe variante sau soiuri traditionale, in functie de zona in care au fost cultivate sau de fermierii locali care le-au pastrat semintele din generatie in generatie;

          Noi am reusit sa identificam cateva soiuri de rosii traditionale Romanesti care pot fi pastrate si crescute natural an de an de la care am reusit sa recoltam semintele si sa le transformam in rasaduri productive ;

          Semintele pentru soiurile de rosii traditionale se extrag exclusiv din rosii Romanesti crescute natural fara chimicale, in gradina proprie.
          Va prezentam mai jos Semintele de rosii traditional romanesti pe care am reusit sa le identificam si sa le cultivam natural, si care au avut un rod bogat si un gust autentic asa cum l-am cunoscut in copilaria petrecuta la bunici.


N-ar face o mare bucurie sa stim ca putem influenta familile de Romani care detin si o mica portiune de pamant fie in proprietate, fie pe la parinti sau bunici in directia cresterii naturale a rosiilor in propriile gradini. Urmarim in fiecare an si in fiecare sezon de recolta, reportaje despre diferitele substante periculoase cu care sunt stropite rosiile "romanesti" si care ajung pe farfuria celor dragi, atentand la sanatatea acestora . O mare uimire ne cuprinde cand observam ca acest fenomen devine ceva acceptat, promovat si speculat in scopuri economice , in detrimentul sanatatii publice, fapt remarcat si in reportajul  urmator:

si ne intrebam ce este de facut pentru a putea opri acest val de acceptare in mentalitatile noastre? .

Solutia este simpla : Ne uitam la alternative !
       Incercam sa cultivam singuri cateva rosii in gradina sau solarul propriu , nu ne trebuie o suprafata prea mare (20-40 de rasaduri sunt suficiente pentru consumul unei familii ) simtim gustul si intelegem diferentele .
       Ne sfatuim prietenii si incercam sa obtinem impreuna culturi pentru consumul propriu , sau chiar sa platim un gospodar sa ne cultive acele rosii pe care le dorim .
       Selectam semintele cele mai "curate" si soiurile de rosii autentice romanesti pe care le dorim cultivate si in scurt timp vom avea parte de o masa traditionala romaneasca si mai ales sanatoasa .
Trebuie sa va mentionam ca soiurile de rosii romanesti , si in special semintele pe care le promovam NU sunt soiuri cu productivitate exagerata , sau soiuri performante din punct de vedere economic ; Sunt pur si simplu seminte extrase din soiurile de rosii traditionale romanesti pe care le cultivam ingrijim si crestem in gradina proprie fara a folosi niciun fel de substanta de stropire sau imbogatire a solului . Nu ne intereseaza performanta produsului din punct de vedere cantitativ  ci ne intereseaza ca fructul de rosie sa exprime un gust soecific soiului si caracteristicile de crestere proprii .

Spor la insamantat !

 
0756288725

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!