Transportul semințelor este GRATUIT oriunde in România pentru comenzile de minim 150 ron. Oferte la MIX-urile de seminte.

Cele mai apreciate 5 soiuri de Rosii

Cele mai apreciate 5 soiuri de Rosii

Cele mai apreciate 5 soiuri de rosii pentru consum:



      Gusturile nu se discuta, spune o vorba romaneasca bine-cunoscuta de tot Romanul. cand vine vorba despre a recomanda cele mai "bune" soiuri de rosii discutia poate fi rapid extinsa mult peste asteptarile unui raspuns rapid de genul "soiul de rosie buzau " sau "soiul de tomata inima de bou";

Care este criteriul ?

      In primul rand pentru a determina respectivul soi "bun" trebuie sa ne intelegem din ce punct de vedere discutam . Un soi de rosie bun poate insemna ca acea tomata este buna ca planta pentru fermier pentur ca este un soi foarte productiv , sau acea rosie este buna pentru consum sau pentru confectionarea diferitelor sosuri artizanale .
Ne propunem in acest scurt articol sa definim "soiul bun de rosii" pe acela care este cel mai aprerciat din punct de vedere culinar pentru consumul direct , apreciat atat din punctul de vedere al gustului cat si estetic . Evident ca daca intrebam copii , vor aprecia rosiile cherry pentru ca sunt atrasi de formele si dimensiunile acestora . Daca vom intreba un adult in varsta , ne va spune ca apreciaza un soi de rosii vechi, traditional Romanesc si cu gust de rosie (adica nici prea dulce nici prea acrisor).

Am intrebat apropiatii, clientii,copii  si topul vanzarilor:

1. Pe primul loc se afla rosia " Inima de bou " , fiind un soi traditional Romanesc vechi cu gust echilibrat si fermitatea ideala pentru platourile cu mancaruri traditionale . Se cultiva in diferite zone ale tarii si apare cu diverse denumiri locale : de Bacau, de Arges, Roze , etc. Inima de Bou este in special un soi de rosii cunoscut in toata Romania de catre toti fermierii amatori sau profesionisti . nu este comercializat in spatii profesionale, nefiind un soi foarte prroductiv si profitabil , dar cu siguranta cel mai apreciat din punct de vedere culinar atat de copii cat si de adulti sau varstnici .
La natural100 avem seminte recoltate din productia proprie de tomate Inima de bou din diverse zone ale tarii :
INIMĂ DE BOU BACAU, INIMĂ DE BOU ROZE CLUJ ,INIMA DE BOU FRANTA INIMĂ DE BOU INIMA DE BOU ALBA ;

      Semintele sunt recoltate de la cele mai reprezentative rosii din soiul lor, culese la maturitate deplina;


2. Pozitia secunda este castigata de ROȘIA BUNICULUI . Un soi de rosie ferma cu dimensiuni considerabile si gust dulce . Poate fi feliata usor si pastrata suficient de mult timp pe masa sau la frigider. Soiul de tomata Rosia Bunicului este apreciata si de catre fermieri fiind o planta cu rod bogat, productiva si foarte rezistenta. copii apreciaza in special forma si dimensiunea acesteia .

3. Locul 3 il ocupa ROZE URIASĂ ,un soi de rosie de culoare roz foarte parfumata si de dimensiune corespunzatoare cu denumirea. Poate ajunge si la 500 de grame o rosie de calitate cu aprecieri in orice gradina. Semintele de rosie roze uriasa se pot insamanta primavara devreme , fiind un soi rezistent atat in solar cat si in gradina. Rosia Roze uriasa este cu siguranta o alegere potrivita pentru fermierii incepatori.

4. CHERRY EMA DE BUZĂU celebra rosie cherry din zona Buzaului cu fructele mici ,rotunde si foarte dulci . un adevarat desert al tomatelor apreciate in special de copii , dar si de artistii culinari care le gasesc loc in diverse decoratiuni ale aperitivelor sau platourilor .


5. CHERRY GALBENE DULCI WOW , Preferatele copiilor , vedetele platourilor si a scobitorilor decorative culinare, rosiile Cherry galbene sunt printre alegerile consumatorilor de tomate de toate varstele. Un soi de rosii pe cat de dulce si zemos , pe atat de rezistent dupa recoltare . O planta extrem de rezistenta mai ales in conditii de caldura mare ceea ce o plaseaza inclusiv in topul preferintelor fermierilor . Semintele de rosii cherry dulci galbene se gasesc pe site-ul natural100.ro inca de la infiintare si au reprezentat in totdeauna o mandrie a soiurilor traditionale Romanesti . 
 
 

Seminte pentru legume cu adevarat Romanesti
 
 

 

 

+40756288725

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!